090604

Hej!

I måndags kom avdelningschefen på Joakims avdelning till mig och Mia och undrade om vi kunde vara med på ett rehabmöte på torsdag. Vi tyckte det var lite konstigt för vi hade ju nyss haft rehabmöte. Vi hade ju rehabmöte på torsdagen veckan innan.


JOAKIM SKA SKRIVAS UT!!!! ÄNTLIGEN HAR HAN FÅTT ETT DATUM NÄR HAN FÅR KOMMA UT UR SITT "FÄNGELSE"!!!

  

Den 24 juni är hans tid på sjukhuset över. Då har han varit inlagd på sjukhus i sex månader och tre dagar. Det är LÅÅÅÅÅÅÅÅNG tid...

Nu, äntligen, har vi nått ytterligare ett delmål i Joakims väg tillbaka. Det är bara 20 dagar kvar tills Joakim slipper sjukhuset.

Alltså, personalen på sjukhuset har varit helt fantastiska!!! Både mot oss och mot Joakim. Det är inte personalen Joakim vill slippa ifrån. Det är miljön.
Sjukvårdspersonalen har varit helt otroliga. Under Joakims sex månader har vi träffat mycket personal på olika avdelningar och det har hela tiden varit helt FANTASTISK personal!!! Stor eloge till dem!!!


Det är så otroligt skönt... men... det är lite skräckblandat... hur kommer det att gå? Kommer vi att klara det här? Tänk om det inte fungerar? Det är massor med tankar som far runt... Förvirrad...

Men, jag är så otroligt lycklig!!! Förvirrad...


Nu börjar nästa fas i hans strid för att återgå till ett så normalt liv han kan få. Vi kommer att stå vid hans sida och hjälpa krigaren att kämpa på.


Datumet för Joakims utskrivning är klart! Under sommaren kommer vi att ha mycket täta kontakter med sjukhuset och Joakim kommer att åka in en eller ett par dagar i veckan för att träna.

Vecka 29 kommer vi att ha ett nytt rehabmöte där vi följer upp hur det gått när Joakim varit hemma. Har allt gått bra då så är nästa rehabmöte inbokat vecka 33. Det mötet kommer att avgöra om Joakim kommer att skrivas in på sjukhuset igen.

Allt beror på hur mycket träning vi bedömer att krigaren kommer att behöva. Går allt bra hemma så slipper han skrivas in på sjukhuset igen och då kommer han att sköta all träning hemifrån.


Nu är det upp till myndigheterna att ge honom den här möjligheten... Vi har möte med dem på onsdag nästa vecka så ni får hjälpa oss med att hålla tummarna!!!

Hälsningar
Pappa och make i en helt underbar familj


Kommentarer
Postat av: Lina

Hej, hittade hit via bloggportalen. Hoppas det går bra med joakims tillfrisknande! Har läst lite här inne och han verkar ju vara en bit på vägen :) Min sambo var med om en olycka för 2½ år sedan där han fick flera blödningar i hjärnan. Han låg i koma i uppsala i två veckor, sen reste han sig upp och gick (!) därifrån. Dom hade aldrig varit med om något liknande tidigare sa dom.



Som sagt, lycka till!

2009-06-04 @ 19:47:19
URL: http://pinkelina.blogg.se/
Postat av: amanda

Åh vad glad jag blev! Äntligen får han komma hem, jag ska börja räkna dagarna! Hihi

2009-06-04 @ 20:53:19
URL: http://amnnda.blogg.se/
Postat av: Linda

Gud så härligt att höra!! Måste vara en sådan otrolig befrielse för joakim just nu, att få veta att han snart är hemma. Håller alla tummar jag har att allt går som enligt planerna nu!

2009-06-04 @ 22:28:55
Postat av: CrimsonAnna

Håller alla tummarna för er-måste ju vara både bättre för Joakim och billigare för staten att han får vara hemma. Hoppas han hittar kämpaglöden nu när han får komma hem:)

2009-06-04 @ 22:31:49
URL: http://metalanna.blogspot.com
Postat av: Anonym

Meh.... det är ju helt otroligt roligt att Joakim änteligen får komma hem till sin egen borg.. Nu när det är sommar och skönt ute... Kunde ju inte varit en bättre tid.. Grattis Jocke men nu får du kämpa på hemma så du slipper bli inskriven igen... Åh du... var lite snäll mot morsan och farsan oxå... det har slitit och kämpat för dig... Må så gott kramar från Helén och Robin

2009-06-05 @ 22:58:25
Postat av: Annika Nilsson

Grattis från oss i Huddinge, detta var jättekul för er och det kommer att gå bra

2009-06-07 @ 15:25:22
Postat av: Sara

Hej! Hittade hit via VLT och har länge tänkt skriva några rader. Jag jobbar idag som personlig assistent åt en man som har en allvarlig hjärnskada efter en svår olycka för tio år sedan. Skadan påverkar vänster sida av kroppen, talet, närminnet och lite annat. Jag tycker att det är ett privilegium att få gå till jobbet och träffa denna underbara man som har sån kämparanda. Han har verkligen visat att ingenting är omöjligt. Han har skapat sig ett nytt liv efter sina nya förutsättningar och är mycket aktiv. Han har PAs hela dygnet men försöker trots det att vara så självständig han bara kan. Han har hittat kärleken och är idag förlovad, hur underbart är inte det! Han hälsar till Joakim "Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid".

Jag tror med säkerhet att Joakim kommer få ny energi när han kommer hem.

Vi önskar honom all lycka till!

2009-06-10 @ 10:00:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0