090731

Hej!

Mikaela har börjat få värkar!!!! Nu är det nog bara timmar kvar tills hon blir mamma, jag blir morfar, Mia blir mormor och Joakim blir morbror!!!
Kanske, kanske måste jag gå till sängs med en mormor ikväll... Fast å andra sidan måste ju Mia gå och lägga sig med en morfar också... Känns lite underligt och otroligt spännande! Gissa om jag längtar...

Hon har inte åkt in till sjukhuset än men nu är det nog inte så lång tid kvar tills det är dags att åka in...

Hälsningar
Pappa och make i en helt underbar familj

090718

Hej!

Det har ju varit lite tyst på bloggen ett tag och det har berott på att jag och Mia varit på en helt underbar resa till Side i Turkiet. En helt underbar resa!!!

Vi åkte på onsdag förmiddag förra veckan och kom hem tidigt på torsdag morgon.

Med de fantastiska assistenter vi har så kunde både jag och Mia koppla av på vår semester. Det var så otroligt skönt att få en vecka tillsammans med den jag älskar mest av allt i hela världen utan att behöva känna massa oro för en enda gångs skull. Vi visste att det skulle gå bra redan när vi åkte. Med de kontakter vi hade med hemmet under veckan så fick vi det bekräftat, assistenterna är helt klockrena!!! TACK!!!


Har fått veta att en del uppfattar det som om att bloggen egentligen handlar om mig och hur synd om mig det är... Det kan mycket väl vara så att en del uppfattar det så och det har jag respekt för!


Bloggen har varit min bästa terapi! Eftersom det är jag som skriver så är det ju självklart att mycket av mina känslor visar sig i bloggen.

Men jag har också fått mycket positivt från läsare, både som kommentarer men framför allt har jag fått så otroligt mycket positiv respons från Joakims vänner och deras föräldrar när jag träffar dem för mina inlägg.


Nu till lite roliga saker igen!

Under veckan vi varit borta har Joakim utvecklats jättemycket. På en vecka!!!

Jag och Mia har tidigare varit med krigaren varje dag. Vi har sett varje litet ynka steg han tagit i sin utveckling! Varje ynka litet steg!!!

Nu när vi varit borta en hel vecka så har vi sett hur han gjort gigantiska framsteg! På en vecka!!!

Joakim är mycket tydligare i sitt tal!

Han rör på sin högra sida mycket, mycket mer!

Vår son börjar komma ihåg saker mer. Närminnet har utvecklats otroligt mycket. På en vecka!!!

Krigaren har berättat vad som hände när han krockade...

Detta är helt otroligt!!!!!!!!!!


Innan har vi har fått veta av läkarna att han kommer att ha ett stort hål i sitt minne från en tid innan olyckan tills han vaknat upp ur sin medvetslöshet.

Läkarna har sagt att Joakim kommer inte att kunna minnas saker som hänt en tid innan olyckan och det han berättar är saker han fått återberättat till sig själv.

Joakim berättade för en av hans assistenter att han börja minnas olyckan. Joakim berättade saker han omöjligt har fått information om av någon annan.

Krigaren berättade till och med vad han sagt precis innan de smällde!

Han har berättat för assistenten vad de första ord han sa när han vaknade upp!!!

Joakim vet också var det var han körde av vägen!


Allt detta borde han inte veta... En del information kan han ha fått sig återberättat men mycket av det han berättat vet vi att ingen sagt till honom.


Är inte vår Krigare underbar?

Hälsningar
Pappa och make i en helt underbar familj


090703

Hej!

I helgen är det raggarträff i Västerås. Världens största bilträff för bilentusiaster. Förra året var det bilar från 26 länder på plats, över 10 000 bilar... Det är stort och det blir trångt... Det är ju självklart så att alla bilar inte är snygga men när det kommer 10 000 bilar kan jag lova att det finns enormt många guldkorn att titta på om man gillar amerikanska bilar.


I morgon ska Joakim cruisa med sin morfar. Det blir att sitta i en Mustang-cab och glida bland finåken! Det kommer att bli riktigt stort för grabben!!!


Återkommer med rapport om hur han tyckte det var.


Idag går jag på semester och det känns så skönt. När jag börjar jobba igen är min ambition att börja arbeta heltid efter att varit sjukskriven till 50 % den sista tiden. Det ska bli skönt att få en vardag som alla andra. Det gäller naturligtvis om inget oförutsett inträffar. Men, ärligt, nu är jag redigt trött på oförutsedda saker...

Joakims högsta önskan nu är att kunna köra bil. Att följa med och åka raggarbil är nog det nästbästa i alla fall...

Hälsningar
Pappa och make i en helt underbar familj


090701

Hej!

Joakims utskrivning har gjort att nu börjar det hända saker igen... Hoppas att Försäkringskassan inte har hittat till bloggen för då får vi nog inte den hjälp Joakim så väl behöver för att kunna leva ett värdigt liv.


Joakim har varit jättetrött några dagar.

"Pappa jag är jättetrött"

"Fan vad trött jag är"


Tidigare har vi verkligen längtat efter hans trötta dagar för då har vi vetat att det något framsteg på gång. Ofta har det varit ganska stora framsteg efter hans "tröttdagar".

Den här gången har vi trott att hans trötthet berott på värmen och att vi överstimulerat honom nu när han varit hemma. Fel av oss!!!


Hans assistent sa att Joakim rört på tårna på höger fot igår. Bra, tyckte vi. Men vi vet också att Joakim är spastisk så det kan varit det assistenten såg. Men, ingen har sett att han rört tårna förut!


Sen sa assistenten att Joakim hade berättat att han blivit trött i höger ben när han stod upp vid förflyttning... Hmm... Vad kan det bero på? Är det Joakim som är lat och helst vill slippa träningen i samband med förflyttning? Är det något som händer på höger sida?


Det är nog värmen och att han fått mycket stimulans av att vara hemma som gjort honom trött. Det var vi ganska säkra på faktiskt...


Men ack så fel vi har haft!!! Skönt!!!


Idag, när Joakim satt i rullstolen, frågade jag honom om han kunde röra sitt högra ben och då kämpade han och han kämpade och till slut orkade han lyfta benet! Han lyfte höger ben med egen vilja!!!

Ett ben som han i förrgår var mer eller mindre lam i!!! Han lyfte det inte så högt men högt nog för att foten skulle hamna utanför fotstödet när han satte ner foten igen.


Tidigare har krigaren klarat av att böja fingrarna något lite grann på höger hand men det har varit helt omöjligt för honom att sträcka ut fingrarna. Idag så frågade jag honom om han kunde sträcka fingrarna och han tog i allt för kung och fosterland och då såg jag att några av hans fingrar rörde sig mot att sträcka ut sig...


Fattar ni hur stort det här är? Det händer saker på krigarens högra sida!!! Den sida han hittills varit mer eller mindre lam i...


Fortsättningsvis kommer jag aldrig, aldrig någonsin underskatta hans trötta dagar!!!


Joakims högsta önskan är att kunna få köra bil igen. Med det som hänt idag så har krigaren och vår underbara son tagit gigantiska steg mot den drömmen!


För övrigt vill jag tacka Joakims fantastiska assistenter. De gör ett så otroligt jobb med honom! Tack!!!


Hälsningar

Pappa och make i en helt underbar familj


RSS 2.0