090306

Hej!

Först och främst vill jag återigen tacka alla underbara människor som hjälper Joakim i sin kamp tillbaka! Vi får hela tiden massor med positiv energi från vänner, bekanta, släktingar, obekanta, ytligt bekanta... alla ni är så underbara! TACK!!!


Håkan, såg din kommentar och vill bara berätta att numer får jag mest bara "ölhuvudvärk"... Skojade. Kul att du mindes det. Jag hade helt glömt bort att jag fick huvudvärd av det godaste jag visste, glass, men nu när du säger så minns jag. Kul!

Som en kusin brukar säga: "Glass är göttare än kräm och kräm, det är det göttaste jag vet..."


Datumet är spikat!!! Nu vet vi när Joakim kommer hem på sin första permis!!!


På rehab-mötet idag så gick vi "laget runt". Alla på mötet fick berätta hur de upplevde Joakims framsteg.


Vi som var med på mötet var överläkaren, läkare, arbetsterapeut, ansvarig sjuksköterska, sjukgymnast, kurator, jag och Mia. Icke närvarande var logopeden...

ALLA hade märkt väldigt stora framsteg!!! Otroligt stora framsteg!!!

Visst är Joakim världens bästa krigare?


Vi fick veta att det kommer en specialist från Neurologen i Uppsala för att undersöka Joakim nästa vecka. Det känns tryggt!


Det bästa som kom ur mötet är i alla fall att nu börjar det planeras inför hans första permission. Joakim kommer hem och kommer att vara hemma i ungefär en timme första gången.

Vi är så glada så ni kan inte förstå hur stort det här är för oss!!! Det är gigantiskt stort att vi planerar för att Joakim ska få komma hem! Om än bara för en liten stund första gången men det är nästan ofattbart för oss som varit med Joakim hela vägen!


Snart har vi Joakim tjatande hemma hos oss tills han flyttar hemifrån...

Det är: Farsan, jag är hungrig, vad blir det för mat? Pannkaka, hamburgertallrik eller spagetti och köttfärssås..?
På helgerna vill han ha Tacos, jag tror att det beror på att det går fort för han ska ju alltid ut nånstans...

Det är: Var är min favvotröja? Morsan, har du inte tvättat den än? Var har du lagt undan min mp3, morsan? Morsan, sluta städa undan alla mina grejjer...


Gissa om vi längtar efter hans tjat!!!!


Datumet är spikat!!! Nu vet vi när Joakim kommer hem på sin första permis!!!


Dagens framsteg:

På sjukhuset har de röda larmknappar som patienterna kan trycka på så kommer personalen.

Idag så berättade vi för Joakim att han kan trycka på "röda knappen" så kommer personalen och hjälper honom när han behöver hjälp. Det kan vara att han ligger illa eller något annat.


Idag var det något fel (vi märker att han tycker något är galet för då blir han orolig) så Mia sa åt krigaren att han måste trycka på "röda knappen" för då kommer personalen och hjälper dig.

Mia visade knappen och han tryckte på knappen med minimal support av Mia!

Personalen kom och hjälpte honom som de ska och nu dröjer det inte länge förrän han kommer att sköta sitt larmande själv!!! Det kan vara om han vill upp i rullstolen eller om han till exempel ligger galet. Äntligen, snart kommer han att kunna berätta för personalen att något ÄR fel. Personalen är så duktiga att de kommer att lista ut VAD som är fel!!!


Vet ni?


Datumet är spikat!!! Nu vet vi när Joakim kommer hem på sin första permis!!! Och det är faktiskt väldigt snart!!!

Hälsningar
Pappa och make i en helt underbar familj


Kommentarer
Postat av: Sara

Det är bra att du skrivit en blogg om joakim, umgicks rätt mycke med han och vill såklart veta hur han mår, jag saknar honom enormt mycket! :(

2009-03-07 @ 13:39:57
Postat av: Sara

umgicks rätt mycke med joakim och det känns skönt när du skriver hur han mår, för såklart så vill man ju veta hur det är med han. vill träffa han.. saknar han enormt mycket!

2009-03-07 @ 13:43:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0