090307

Hej!

Wissman tog guld på 400 meter i inomhus-EM!!! Så stark han är och vad glad jag blir!

Mikaela går in i sjätte månaden idag!!!
Fatta hur fort tiden går. Snart är jag och Mia stolta morföräldrar!
Vi har så mycket att se fram emot. Tänk på vad vi har mycket att längta efter: 
Joakim ska snart få första permisionen, vi ska få ett barnbarn som kommer att få så goa och omtänksamma föräldrar!!!

Idag har Joakim varit glad hela dagen utom i morse för då var han skitsur på en sköterska. Han kastade en plastflaska på henne... Men de blev kompisar igen för när vi kom in till honom vid halv två-tiden så hade hon tagit upp honom i rullstolen så han fick vara med henne på expeditionen.


Han vaknade kl 9.00 i morse och började dagen med att duscha och göra sig i ordning för lördagens övningar. Han brukar bli helt slut av att duscha så efter duschen brukar han ta en tupplur och sova ett par timmar. Inte idag. Efter duschen var han vaken till vi åkte hem vid halv sex... Inte en enda minuts skönhetssömn på hela dagen!

Vi har bland annat varit på promenad utomhus i vintervädret. Vi som känner Joakim vet att han hellre är ute när det är varmt... Typ sommarväder...

Men Joakim såg ut att verkligen njuta av att få lite frisk luft.


Fast det behövs nog ingen skönhetssömn för han har charmat hela avdelningen... Alla och jag menar alla vill verkligen att Joakim ska göra sina dagliga framsteg och alla blir så glada när han gör sina framsteg. Även de som inte har hand om Joakim bryr sig jättemycket om hur det går.


Dagens framsteg:

Nummer 1

När Mikaela skulle åka hem så ville hon ha en kram av lillebror som hon alltid brukar få även om han retar henne lite ibland... Men idag när han höll hennes hand så pussade på hennes hand... Hur go kan en hårdrockare vara...? Han är ju så go mot syrran...


Nummer 2

Efter duschen så klippte de naglarna på fingrarna och då sträckte han fram ett finger i taget för att underlätta för personalen. När de klippt nageln på fingret så kände han på nageln för att se om det inte var några kanter sen visade han fram nästa finger... Det är märkligt att han kollade så att de klippt nageln så som han ville ha den innan han lät sköterskan klippa nästa nagel. Han är ju så duktig!!!


Nummer 3

Det brukar vara två personal när de ska flytta honom från rullstolen till sängen. Ibland använder de lyft och då sköter den ena kontrollpanelen på lyften och den andra har koll så att Joakim sitter ordentligt i själva lyften.

Idag var det en sköterska som tycker så himla mycket om Joakim och han gillar henne också (det var henne han var skitsur på i morse...) som började förbereda Joakim på lyft från stolen till sängen. Hon ordnade med sele och donade på medan hon väntade på "förstärkning" som kunde sköta kontrollpanelen för lyften. Hon blev klar med alla förberedelser innan det kom någon som kunde hjälpa till så hon frågade Joakim om inte han kunde trycka på "Upp-knappen" för att lyfta honom och då gjorde han det. Jag tittade på och såg det!!! När det började spänna i selen på honom tryckte han "pumpvis" för att sköterskan skulle kunna rätta till selen om det skulle behövas. Jag tittade på och såg det!!! Så Joakim och sköterskan fixade flytten från stol till säng själva...

Okej, hur duktig är vår krigare???


Nummer 4

Han har varit vaken från kl 9 till åtminstone halv sex för då åkte vi hem. Normalt brukar han sova ett antal timmar när vi är hos honom. Och han brukar definitivt sova ett par timmar efter duschen för det är jättejobbigt för honom att duscha.


Så skönt att han är så otroligt duktig!


Sköt om er alla!!!

Hälsningar
Pappa och make i en helt underbar familj


Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är mitt i natten nu när vi läser dina skrivna ord. Fast vi vet att det inte när så enkelt med Joakims tillfrisnande, så låter dina ord helt underbara. Vi hoppas och tror med er. Vi i Vega

2009-03-08 @ 02:01:29
Postat av: Milla

Det är helt fantastiskt vilka framsteg grabben gör!

Även om alla hoppades på att han skulle få ett normalt liv igen när olyckan skedde så va de nog inte så många som verkligen trodde på de, men nu är han verkligen på väg tillbaka! Han kommer få ett jättebra liv! Specielt me tanke på sin underbara omtänksamma familj som verkligen gör allt för honom! Du pratar ofta om att ni blir stärkta av alla positiva komentarer ni får, men De som VERKLIGEN gör allt för Joakim, de är NI, hans familj! De är Ni som är underbara!!!

Fortsätt så och Joakim kommer snart vara mer hemma än på sjukhuset :) Han är stark o ni tillsammans kommer fixa de här, de är ja säker på!!

2009-03-08 @ 10:11:36
Postat av: Annika Nilsson

Perre och jag blir så glada och rörda när vi läser att det går bra för Jocke.Han är en riktig krigare, vi håller med till fullo

2009-03-08 @ 14:50:57
Postat av: Sandra

När man läser din blogg och ser hur du verkligen engagerar dig i din familj och din son så blir jag tårögd! Det är jobbigt för er också men du verkar verkligen hålla dig lugn och förstående. Jag är säker på att Joakim tycker du är världens bästa pappa! Jag önskar min pappa också ställde upp som du gör.

2009-03-11 @ 13:08:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0