090317

Hej!

Jag blir så glad över era kommentarer!!! Tack!!!

Nu har Joakim varit hemma! Hemma hos sig själv! Hemma hos oss!

Vet ni vad han gjorde...? När taxifolket hade lyft Joakim i rullstolen uppför trappen så ställde de stolen i trapphuset, då började han köra in själv! Första gången jag sett att han tagit tag i hjulet och kört rullstolen själv. Han kan ju bara använda vänster hand för att rulla stolen men han rullade på så gått han kunde. Jag hjälpte honom och han fortsatte att rulla på med sin vänsterhand tills han kom in i sitt rum då slutade han att rulla på och om ni bara kunde se hans lycka... Om jag bara på något sätt skulle kunna förmedla hur lycklig han var... Han var så lycklig!!! Han slöt ögonen och det såg ut som om han tyckte hela situationen var overklig. Joakim var så himla lycklig att vara hemma och inne på sitt rum!!!


Inför dagens permis hade vi förberett lite.

Vi har köpt hem ägg, mjölk, mjöl och jordgubbssylt hemma om han skulle vilja ha en nystekt pannkaka...

Vi har köpt hem Center, som är det godaste godis han vet om han skulle bli godissugen...

Vi har köpt hem Coca Cola om han skulle bli törstig...

Vi har köpt hem Sprite om han skulle bli törstig...

Vi har köpt hem Cornetto jordgubb om han skulle bli glassugen...

Vi har köpt hem Cornetto Original om han skulle bli glassugen...


Joakim åt ett par Center och käkade nästan hela Cornetto Original. Men jag är övertygad om att han skulle vara precis lika lycklig utan Center och Cornetto bara han fick vara hemma en liten stund.


Ärligt talat var det väl lite overkill... Jag är helt säker på att Joakim var nöjd med att bara vara hemma och njuta av den timme han fick i den miljö han trivs bäst.

Men vad gör man inte...?


För er som känner Joakim så vet ni vad hans hem betyder för honom. Tidigare bodde vi en liten bit utanför centrum men det spelade ingen roll hur sent det var eller vilket väder det var så ville Joakim alltid vakna hemma i sin egen säng.
Han gick de kilometrar som krävdes för att komma hem så han skulle vakna hemma. Oavsett väder eller tid så gick han hem om han till exempel varit på fest. Han vill verkligen vara hemma!!! Det är ytterst sällan han sover över hos kompisar.


Dagens framsteg: (Joakims första permis hemma, detaljerat...)

Joakim kom med taxi ungefär tjugo över ett idag.

Jag, Mia och Mikaela stod i fönstret och tittade när taxin kom. Han hade med sig sin ansvariga sköterska som han verkligen tycker jättemycket om och hans arbetsterapeut. Det är personal som Joakim (och vi) har jättestort förtroende för!

Sen hade taxi med sig bärhjälp så det var två från taxi som bar upp Joakim för trapporna när han satt i rullstolen.

När taxifolket hade parkerat honom i trapphuset så ville Joakim in så snabbt som möjligt så han tog tag i vänster hjul och rullade in själv!

Han rullade och rullade (med hjälp av mig) tills han kom in på sitt rum. Då stannade vi där och han såg sig omkring och sen blundade han... Är detta sant...? tänkte han nog... Är jag hemma...? Är det möjligt...? Sen log han och såg så lycklig ut!!!

Inne på sitt rum fick han välja om han ville ha Cornetto Jordgubb eller Cornetto Original. Han valde Original och med lite hjälp från Mikaela öppnade han glassen själv. Det är svårt att öppna en glass med bara vänster hand så han behöver ha lite hjälp.

Vår älskade Joakim sitter nu i sitt eget rum och smaskar i sig sin älskade glass... Han åt, han njöt, han trivdes med livet! Vår stolta krigare!!!


När han njutit klart i sitt rum så gick vi runt och tittade hemma och han märkte att Mia målat om vitrinskåpet, han såg att vi köpt nytt bord, TV-bänk och matta till vardagsrummet! Han tittade på vitrinskåpet och på Mia och log. Han visste att det var Mias idé att det blivit annorlunda...

Sen ordnade vi med lite fika så vi satt i köket och Joakim NJÖT!!! Han var jättetrött men han vägrade att somna...

Han ville ha lite koll på var hans ansvariga sjuksköterska var så han tittade efter henne några gånger. Det är skönt att han har så stort förtroende för henne.

Medan vi fikade kom Mikaelas sambo och sa något roligt om jobbet till Joakim och då sken han upp i ett jätteleende!!!
Man blir ju varm i hela kroppen!!!

Medan vi fikade åt Joakim lite Center. Det som är så otroligt är att han älskar Center men han kan ha Center ligga framför sig utan att vräka i sig tills han storknar, han tar bara Center tills han blir nöjd. Precis som man ska göra!


Sen rullade vi in på hans rum igen och då klappade han Buster (vårt stora svarta yrväder till hund... Buster är blandras mellan Schäfer och Collie men han är större än både Schäfer och Collie...).

Jag trodde att Joakims första ord skulle vara "Håll käften, hundjävel"... Men han klappade Buster och gosade med honom.
Så otroligt skönt att vi valde att ha Buster hemma när Joakim hade sin första permis. Han klappade hunden och log... Innerst inne gillar han nog Buster... Berätta inte det här för Joakim sen ;-)


När vi var inne på Joakims rum var det bara jag, Mia och Joakim. Det kändes starkt... Nu var det bara minuter kvar till vår stolta krigare skulle åka tillbaka till sjukhuset och han var så trött... Men han vägrade att somna...

Både jag och Mia fick jättegoa kramar av Joakim. Han såg sig om i sitt rum och han var så lycklig!


När taxin kom och det skulle bära iväg till sjukhuset igen så fick vi alla goa kramar av Joakim. Mikaelas sambo skulle klappa om honom som grabbar gör men då visade Joakim tydligt att han ville krama honom. Han är ju så go!!! Det är det som gör Joakim till den krigare han är, han vet att känslor är viktiga när det krävs!!!


Nu har Joakim åkt iväg till sjukhuset igen. Det känns så tomt... Jag längtar så mycket efter honom... Det här är ju nästan helt olidligt hur mycket vi längtar... Hur mycket ska man orka?


Vår stolta krigare har varit hemma en timme idag!!!

En av den bästa timme i hela mitt liv!!! En av den bästa timme i hela mitt liv!!!

Nu ser vi fram emot nästa permis! Då kanske han orkar lite mer.

Än en gång, tack alla för ert stöd!

Hälsningar
Pappa och make i en helt underbar familj


Kommentarer
Postat av: Anonym

Oj, va kul det var att läsa detta, vi blev så glada, nu är han på väg tillbaka och det kommer att gå fort nu. Härligt. Ha det så bra och ni är storartade du och Mia.

2009-03-17 @ 18:37:06
Postat av: Annika Nilsson

Glömde skriva vem jag var i glädjeyran, förlåt men nu ser du väl

2009-03-17 @ 18:38:40
Postat av: Sari

Vi är så glada när vi läser att Joakim har varit hemma på permission.

Snart är han hemma för gott, sann krigare som han är. =)

Kram till alla er från familjen Janssen.

2009-03-17 @ 18:41:51
Postat av: CrimsonAnna

Skönt att höra att ni haft det bra på permissionen. Det här kommer hjälpa tro mig.

2009-03-17 @ 21:59:44
URL: http://metalanna.blogspot.com
Postat av: monica

Vad skönt att allt gick bra idag! Snart år joakim hemma för gott

2009-03-17 @ 22:57:35
Postat av: Lena Strömberg

Vad kul att läsa att permissionen gick bra. Snart är han hemma för gott den starke krigaren.

2009-03-18 @ 08:26:13
Postat av: Malin och Mike

Hej!

Vilka nyheter, han är nog snart hemma för gott.

Härliga nyheter för er/oss alla.

Sköt om er och hälsa Joakim från oss.

Kram





2009-03-18 @ 10:03:54
Postat av: Anne o co

Härligt att allt gick bra, nu får ni hoppas att det blir längre stund under påsken så ni får fira födelsedag(ar) o påsk riktigt ordentligt.

Kram Anne

2009-03-18 @ 17:07:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0