090318

Hej!

Det blev så tomt hemma när Joakim åkte tillbaka till sjukhuset igår... Hela lägenheten tömdes på något sätt...


Nu börjar vi ÄNTLIGEN på allvar planera för Joakims hemgång! Igår blev det verklighet... Nu vet vi ju att Joakim kommer att komma hem igen!!! För alltid... Vi är ju fullt medvetna om att det kommer att ta lång tid men nu vet vi att vi får hem vår älskade son!!!
Tills han flyttar hemifrån... Det får bli en annan typ av process...


Vi håller på att titta på säng och kommer troligen att beställa sängen i slutet av denna vecka så han har en ordentligt bra säng när han får sin första nattpermis.

Om det är någon av er läsare som har något förslag på vad vi ska köpa för säng så tar vi tacksamt emot förslag på vad vi ska köpa för säng. Vi har inte helt obegränsad budget med tanke på att vi båda går sjukskrivna men det måste vara en mycket bra säng. Gärna en säng som har motordrift så den går att ändra. Det känns som Hästen går bort även om det är sån man skulle vilja köpa åt krigaren...

Som sagt, förslag på bra sängar tas tacksamt emot.


Bild på Joakim:

Det är många som vill se bilder på Joakim. Hittills har vi tyckt att det inte funnits anledning att visa några bilder för vi vill inte lämna ut honom. Hans integritet är extremt viktig för oss!!!

Idag har jag tagit bilder på Joakim som vi kan stå för och bilderna är inte utlämnande på något sätt. Därför har jag och Mia efter MYCKET noga övervägande valt att publicera en bild på Joakim i dagens blogg.

Bilden visar när Joakim läser om en spelare som blivit skadad i Leksand. Han läste artikeln under ca fyra minuter.

På bilden är Joakim nyklippt. Moster var och klippte honom i fredags för han blivit så långhårig trots att de rakade honom helt och hållet inför operationen när de satte in tryckmätaren. Håret växer ju som ogräs på grabben...




Som ni ser på bilden har han kepan på en central plats på lampan... Cola och O´boy på bordet...


Dagens framsteg:

Som ni förstår så hade vi inte förväntat några framsteg idag för hemresan igår var så påfrestande för honom så han skulle vara trött. Precis som förväntat var han helt slut när vi kom idag. Vi var ute på en promenad i solskenet och han såg ut att tycka det var skönt.

Sen skulle vi köpa oss en korv åt oss och en dricka till Joakim i cafeterian men då blev han ARG... Han tog tag i brickorna och tryckte sig bort och visade med minen att "Det här vill jag INTE!!!"
Så bra!!! Det är så skönt att han börjar bli allt tydligare i sin kommunikation. Han nickar och ruskar på huvudet betydligt oftare när vi ställer korta, raka frågor till honom.

Det är väl det man kan se som Dagens framsteg, att han blir mer och mer benägen att svara på våra frågor.


Nu ska jag kolla på AIK mot Leksand i kvalserien i hockey. Intressant match för Joakim är både AIK:are och Leksing... Undrar vilka han skulle hålla på...? I hockey tror jag faktiskt (är nästan helt säker på...) att han håller på Leksand. Så det ska jag göra ikväll, Brynäsare som man är...
Vad gör man inte för grabben...?

Vi älskar vår underbara Joakim!!!

Vi längtar efter vår underbara Joakim!!!

Hälsningar
Pappa och make i en helt underbar familj


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jättekul att få läsa om alla framsteg, blir verkligen glad =)

Ang sängen...hmm...har inte ni rätt att få en säng utskriven av hjälpmedelscentralen precis som alla andra som har sådant behov? Det finns fina trä sängar med motor, så dom ser inte ut som tråkaiga sjukhus sängar...fråga om det. Kram till er alla å fortsätt kämpa, vet att det lönar sig i längden.

2009-03-18 @ 22:09:45
Postat av: Anonym

Snälla pappa i en underbar familj, gör inte din son cocacola beroende.

2009-03-18 @ 22:30:23
Postat av: Julia

Jag heter Julia är 17 år och läser din blogg nästan dagligen, jag känner inte Joakim på något sätt men jag följer ändå hans framsteg i vardagen nästan varje dag.

Jag tycker att ni är grymt starka i familjen både ni och kanske speciellt Joakim och jag hoppas på det bästa för er alla :)

2009-03-18 @ 22:46:41
Postat av: eva

klart ni har rätt få en säng,.habiliteringen,har ni kollat med de,.så underbart att jocke får komma hem,.nu blir det bara bättre ,.glad för eran skull,.

2009-03-19 @ 18:45:54
Postat av: Jessica

Jätte fin bild på Joakim, och jätte roligt att se han igen, han var sig lik! :)

2009-03-19 @ 21:19:17
Postat av: madde

åh underbara bästaste joakim!!

2009-03-19 @ 23:26:16
Postat av: malin

blir så glad av att se bilden på jocke saknar så jätte mycket,

2009-03-24 @ 20:58:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0